Kişisel BakımOrdan BurdanSağlık

Neden mi Yoga Yapmalı? Yogaya Başlamak için 7 Neden

Hindistan'da ortaya çıkan ve vücut, zihin ve ruhu bütünleştirerek daha yüksek standartlarda bir yaşam kalitesine sahip olmanızı sağlayan bu öğretinin birçok farklı formu ve türü mevcut.

İlham verici Instagram gönderileri ve estetik pozlar… Yoga bu popüler sebeplerden ve klişe, jenerik bilgilerden çok daha fazlası. Hindistan’da ortaya çıkan ve vücut, zihin ve ruhu bütünleştirerek daha yüksek standartlarda bir yaşam kalitesine sahip olmanızı sağlayan bu öğretinin birçok farklı formu ve türü mevcut. Her türün kendine ait odaklandığı bir nokta varken vücudunuzun ve zihninizin ihtiyacına göre bu öğretilerden birine yönelerek kendinizi daha bütün, arınmış ve dinç hissedebilirsiniz. Nefes teknikleri öncülüğünde zihni ve vücudu hizalayan Yoga, hayatınızda kusursuz dengeyi bulmanız için aradığınız şey olabilir. Yogaya neden başlamalısınız? Doğu kültürünün derinliğini, bilgeliğini ve geleneklerini bir araya getiren bu öğretinin en temel faydalarını araştırdık.

1- Nefesinizi Düzenlemek

Farklı yoga öğretilerinin farklı nefes alış tekniği ve önceliği var. Zorlu pozisyonları integral nefesle atlatmanızı sağlayan Forrest yogadan doğal nefes alma teknikleriyle yenileyici ve arındırıcı bir deneyim sunan Restorative yogaya bu öğreti nefes alma farkındalığınızı artırıyor.

2- Duruşunuzu İyileştirmek

Her yoga pozunun doğru bir duruşu ve kusursuz bir estetiği var. Her açı, her eğilim, her milimetre önemli. Vücut dengesini fiziksel ve zihinsel bir bütünlükle oluşturan Hatha yogadan doğal duruşunuzun akışıyla yola çıkan Anusara yogaya farklı öğretiler daha düzgün bir postür ve esneklik için bire bir.

3- Zihni Arındırmak

Yoga varlığınızı 360 derece bütünleştirmek ve öze dönmekten yola çıkıyor. Bunun için vücudunuz, zihniniz ve ruhunuz aynı hizada olmalı. Günlük hayatın stresinden kurtulmak için tam konsantrasyon uygulayacağınız rutin yoga seanslarının yanında Yoga Nidra gibi bilinçle uyku arasındaki bölgeye odaklanan daha mental odaklı seçenekler fazla stresten şikayet eden, uyku ve gerginlik problemi yaşayanların denemesi gerekenlerden.

4- Farkındalığı Artırmak

Zorlu pozisyonların üstesinden geldiğiniz Rocket yogadan eklemlerinize odaklandığınız Yin yogaya veya zihninizi dinlenmeye hazırladığınız yoga nidraya nefes teknikleri, konsantrasyon ve adanmışlık gerektiren yoga seansları sizi vücudunuzu tanımaya ve kendinizi dinlemeye, sınırlarınızı, güçlü yanlarınızı veya zayıf yönlerinizi anlamaya yöneltiyor. Çevrenize değil kendinize fokuslandığınız bu anlar temel bir alışkanlık haline gelerek günlük hayatınızda da size yardımcı oluyor, zihninizin geri planındaki karmaşık düşüncelerin ardında vücudunuzun gerçek ihtiyacını ve isteğini daha iyi duymanızı sağlıyor.

5- Bağışıklığı Desteklemek

Düzenlenen nefesle artan akciğer kapasitesi, desteklenen lenfatik sistem ve hızlanan dolaşım sistemiyle yoga vücudunuzu daha zinde ve enerjik kılıyor, güçlenen, yenilenen vücudunuz ise gripten kalp krizine kadar birçok minör ve majör rahatsızlığa karşı daha dirençli oluyor.

6- Vücudu Güçlendirmek

Daha meditasyon odaklı öğretiler yanında Kundalini, Vinyasa yoga gibi kalp atışını hızlandıran ve sizi biraz zorlayan ama bunun yanında kor gücünüze odaklanan ve kas yapınızı güçlendirip dayanıklılığınızı artıran öğretiler yorgunluktan, güçsüzlükten ve stresten şikayet edenler için yogayı olmazsa olmazlar arasına koyuyor.

7- Kendinizi Sevmek

Ultra şekilli karın kasları, normalin üstündesiniz veya altındasınız diyen boy/ağırlık ölçüleri… Bunların hiçbiri yoganın odak noktasında değil. Yoganın normali sizsiniz. Yogada odak noktası zihniniz ve vücudunuzun uyumu, arınmış bir ruh ve harmonik bir bütünlük.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu