Mutfak

Basen Eriten Detoks Salata Tarifi

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel'den basen sorunu yaşayanlar için bomba etkisinde detoks salata tarifi.

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel’den basen sorunu yaşayanlar için bomba etkisinde detoks salata tarifi. Tabi ki, sadece basen problemi olanlar bu tarifi uygulayabilir değil; yağ yakıcı özelliği olduğu için, kilo problemi olan herkes bunu uygulayabilir.

Basen Eriten Detoks Salata

Malzemeler;

  • Roka (sınırsız)
  • 2 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
  • 5 tatlı kaşığı lor peyniri
  • 3 tatlı kaşığı maş fasulyesi
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu

Roka, negatif kalorili bir besin olduğu için istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Yulafın ise, lif içeriği ve tok tutucu özelliklerinden yararlanmış olacağız. Basen yağlarını eritmesi amacıyla da yağsız lor peyniri kullanacağız. Lor peynirinin hem tok tutucu özelliği var hem de kalsiyum içerdiği için yağları yakmada çok etkilidir. Ana malzemelerden biri de maş fasulyesi. Maş fasulyesi de yüksek oranda demir ve çinko içerir. Bu da, vücudun daha dinç olmasını ve saçların daha az dökülmesini sağlar. Lif içerdiği için, o da tok tutucu özelliğe sahiptir. Son olarak da keten tohumu kullanacağız. Keten tohumunu da bağırsakları hızlandırıcı etkisinden yararlanmak için kullanacağız.
Bütün malzemeleri birleştireceğiz ve basen eriten detoks salatamız ortaya çıkacak!

Hazırlanışı;

Rokayı elinizle gelişi güzel doğrayıp büyük bir kasenin içerisine alın.
• İçerisine yulaf ezmesi, lor peyniri, maş fasulyesi ve keten tohumunu da ekleyin ve malzemeleri güzelce karıştırın.

Bu salatada tuz kullanmanızı istemiyorum. Lor peyniri yağ içerdiği için, ekstra yağ kullanmanıza da gerek yok. Tat vermesi için içerisine pulbiber ilave edebilirsiniz. Pulbiber, hem tuz içerdiği için hem de acılığından dolayı bağırsakları hızlandırdığı için; hem lezzet verecek hem de çok sağlıklı olacaktır. Kış aylarındaysanız, içerisine nar da ilave edebilirsiniz.

https://www.kivitadinda.com/2019/04/cep-herkulu-naim-suleymanoglu-25-ekimde-sinemalarda/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu