Ordan BurdanYaşam

Vedalaş! Ve Mutlaka Yap! Hayatınıza Yön Verecek Kararlar

Artık kendinizi toparlamanın vakti gelmedi mi? Kal ayağa ve silkelen! Her şeye bir dur de ve karar al. Vedalaş! Ve Mutlaka Yap! Hayatınıza Yön Verecek Kararlar.

Artık kendinizi toparlamanın vakti gelmedi mi? Kal ayağa ve silkelen! Her şeye bir dur de ve karar al. Vedalaş! Ve Mutlaka Yap! Hayatınıza Yön Verecek Kararlar. Sizler için Yaşam Koçu İnci Aydemir’den hayatınız ile ilgili alabileceğiniz önemli kararları derledik.

Hayatınıza Yön Verecek Kararlar

Vedalaşın!

Zehirli Arkadaşlar

Etrafınızda sadece neşeli ve size ilham veren insanlar olsun. Suratsız negatif insanlara yaklaşmayın.

İntikam Hırsı

İntikam planları yapmak ya da beslemek, sinirsel olarak sizi yıpratır ve sağlığınız için çok zararlıdır. İntikam duygularınızdan kurtulmak için hemen harekete geçin.

Endişe Duygusu

Hepimiz belirli ölçülerde endişeleniyoruz elbette. Bunu tamamen hayatımızdan çıkarmak zor, ancak kontrol altında tutmak bizim elimizde. Endişe hissettiğiniz zaman kendinize öne şunu sorun “Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?” cevabınız evet ise elinizden gelen her şeyi yapın endişeyle vakit kaybetmeyin. Cevabınız hayır ise yine endişelenmeyin, çünkü bu durum karşısında yapabileceğiniz bir şey yoktur. Endişelendiğiniz şey gerçekleştiğinde bunun üstesinden nasıl gelebilirim? Enerjinizi bu konuya verin. Endişelenmek ne durumunuzu değiştirir ne de hislerinizi.

Suçluluk Duygusu

Suçluluk hissettiğiniz zamanlarda kendi kendinize yaptığınız iç konuşmalarda bir dikkat edin. O söylediklerinizi, başka birinin size söylemesine asla izin vermezdiniz öyle değil mi? O zaman neden kendinize bu kadar acımasız davranıyorsunuz? Kendinize karşı nazik olun, şefkatli davranın ve suçlamaktan vazgeçin!

Yüksek Beklentiler

Yüksek beklentiler içine girmek, hayal kırıklığından baş bir işe yaramaz. Bunun yerine gerçekçi olun ve hedeflerinizi daha makul küçük adımlara bölün. Unutmayın; bir fili nasıl yersiniz? Cevap; parça parça…

Beklemek

Güzel şeyler beklemeyle elde edilmez. Beklemek yerine, hedeflerinize ulaşmak için çaba harcayın.

İnsanları Yargılamak

Bir insan ancak kendinde olanı görür ve tanır. Yani başka insanlarda yargıladığımız şeyler, belli ölçülerde bizde de mevcut olanlardır. Bunun yerine, kendi hayatınıza odalanın; vaktinizi ve enerjinizi kendi hayatınıza yoğunlaştırın.

Mutlaka Yapın!

Ajanda Edinin

Hedeflerinizi hayallerinizi ve bu doğrultuda yaptıklarınızı not edin. Çünkü yazmak bir şeyleri gerçekleştirmek yolunda atılan ilk adımdır.

Yardım Edin

Mutluluk ve yardım arasında güzel bir ilişki vardır. Huzur evleri ve çocuk esirgeme kurumlarına gidin. Kan ve ilik bağışı yapın. Yapmanız gereken tek şey birkaç küçük tüp kan vermek! Kim bilir, yeterince şanslıysanız birinin süper kahramanı olabilirsiniz. Bu dünyayı daha iyi yapabilmek için tanımadığınız insanlara yardım edin.

Değerli Olduğunuzu Bilerek Yaşayın

Ne kadar değerli olduğunuzu başkalarına hissettirmenin en iyi yolu değerli olduğunuza yürekten inanmakla geçer. Size yapılan övgüleri kabul edin. O övgünün ne kadar yanlış olduğunu ispat etmeye çalışmayın. (Sen güzel baktığın için öyle görüyorsun, aslında güzel değilim. Ben bir şey yapmadım ki, ne zahmeti vb…) Bu defa övgüleri kalbinizle kabul edin ve sadece teşekkür ederek karşılık verin.

Hobiler Edinin

Bir hobiniz yoksa bir tane edinmeye çalışın, ne seçeceğinizi bilmiyorsanız, deneme yanılma ile ilerleyin, elbette seveceğiniz bir şeyler bulursunuz. briç oynamak, plates yapmak, basketbol, tenis, yelken, ahşap boyama kursu, tiyatro artık sizi ne mutlu edecekse, bunu düşünerek bulmak zordur, denemeler yapın. Bu hobilerin pek çoğu aynı zamanda sosyalleşmenizi, yeni arkadaşlar edinmenizi sağlar. Sosyalleşmek demişken komşularımızı da katmak gerekir, en azından karşılaştığımızda sıcak bir gülümsemeyi, hal hatır sormayı ihmal etmeyin. Çocukların kendi aralarında misafirliğe gidip gelmelerine teşvik edin.

Barışın Affedin

Konuşmadığınız insanlarla barışmayı deneyin. Belki de yıllardır yapmak istediğiniz, ya da aklınızı kurcalayan sorunlarınızdan kurtulun. Kısacası affedin! Veya ta tersi af dilemeyi öğrenin! Bu dünyadan kimsenin kalbini kırmış biri olarak ayrılmayın.

Amaç Belirleyin

İnsanın kendisini heyecanlandıran bir amacının olması mutlu olmak için büyük etkiye sahip. Sabah yatağınızdan kalktığınızda sizi heyecanlandıran şeylerden bahsediyorum. Bu sevdiğiniz bir işe gitmek olabilir, anlamlı bulduğunuz bir aktivite olabilir. Uzun süreli bir mutluluktan  bahsediyorsak bizi tatmin eden, anlamlı bulduğumuz bir uğraşımız olmalı ve her gün belli bir süreyi bu şeyi yaparak geçirmeliyiz.

İlham Alacağınız Arkadaşlarla Olun

Dünyanın en zeki insanı da olsanız, bulunduğunuz ortam vasat ve vasatın altındaki kimselerden oluşuyorsa, düzeyinizi bile koruma imkanı yoktur. Hepimiz, beraber en çok zaman geçirdiğimiz beş kişinin ortalamasıyız. Kimlerle vakit geçirdiğinize dikkat edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu