Dizi / FilmOrdan Burdan

“Rüzgarı Dizginleyen Çocuk” Başarmak İçin Denemekten Vazgeçme

"Rüzgarı Dizginleyen Çocuk" filminde bir başarı hikayesinden çok daha fazlasını izleyeceksiniz...

“Rüzgarı Dizginleyen Çocuk” filminde bir başarı hikayesinden çok daha fazlasını izleyeceksiniz…

Denersem yapabilirim, düşüncesiyle yola çıktığımda henüz 14 yaşındaydım. Yaşadığımız bölgedeki kıtlık artık dayanılmaz olmuştu ve etrafımdaki insanlar teker teker ölüyordu. Buna bir son vermeli, en azından denemeliydim. Çevremdeki insanların, hatta ailemin bile bana deli gözüyle bakmasını hiç umursamadan sadece amacıma odaklandım. Ve başardım da!

Rüzgârı Dizginleyen Çocuk‘ geçim sıkıntısı, kıtlık ve salgın hastalık gibi hayatın zorlu koşullarıyla mücadele ederek bunları geride bırakmayı başaran “dâhi” bir çocuğun olağanüstü hikâyesi. “Yaşadığı çevrenin umudunu ve huzurunu arttırmak için elindeki kısıtlı imkânları kullanarak yarattığı mucizelerle William insanlığa büyük bir örnek olmaya aday bir genç.”

Rüzgarı Dizginleyen Çocuk

“Rüzgarı Dizginleyen Çocuk” Filmin Konusu;

Rüzgarı Dizginleyen Çocuk (The Boy Who Harnessed the Wind), maddi imkansızlıklar sonucu okuldan atılan 13 yaşındaki bir çocuğun hikayesini konu ediyor. William Kamkwamba, Malavili’de yaşayan 13 yaşındaki bir çocuktur. Zeki bir çocuk olan William, ailesinin yaşadığı maddi zorluklar yüzünden çok sevdiği okulundan atılır. Fakat bu William’ın çalışma isteğine engel olmaz. William, kimsenin haberi olmadan geceleri okulun kütüphanesine gitmeye başlar. Kütüphanede saatlerce çalışan William, bir süre sonra büyük bir başarı elde eder. William, yaptığı çalışmaların sonunda babasına ait olan eski bir bisikletini parçalarını kullanarak bir rüzgar jeneratörü yapar. Bu başarı sadece onun ve ailesinin hayatını değiştirmekle kalmayacak, köyün de sefaletten kurtulmasını sağlayacaktır.

Gerçek bir hayat hikayesini konu edinen bu film William Kamkwamba ve Bryan Mealerın aynı adlı çok satan kitabından uyarlanmıştır.

Rüzgarı Dizginleyen Çocuk Gerçek Hikayesi

5 Ağustos 1987  de Malavi de doğan  William Kamkwamba,  yedi çocuğu olan yoksul bir ailenin ikinci çocuğuydu. Evin tek erkek çocuğu olan William’ın 6 kız kardeşi vardı.   Yazar  ilköğretim Okulunda 8. Sınıfı tamamladıktan sonra Kachokolo lisesine kabul edilmiş, fakat 2001 yılında  ülkede büyük bir kıtlık çıkmış, ailesi onun okul ücreti olan seksen doları ödeyemeyecek bir hale düşmüştü. Ailesi bu parayı ödeyemeyince küçük William okulu bırakmak zorunda kalmıştı.
Bunun üzerine William eski okulunun kütüphanesine giderek  bir kitap  alıp okumaya ve kitaptaki bilgileri pratiğe dökmeye başlamıştı.  Bu kitap “rüzgâr tribünleri nasıl yapılır” sorusuna da cevap veriyordu.  William, hayatını değiştiren ilk adımı  atmış ve bir rüzgâr tribünü yapmaya başlamıştı. Açlığın, kıtlığın yokluğun karanlığın kol gezdiği,  ülkesinde insanların açlıktan öldüğü bir zamanda bu çok müthiş bir ataktı. William bu olayı şöyle dile getirmişti. “Okulu bıraktıktan sonra, kütüphaneye gittim, bir kitap aldım ve okudum. Bu kitaptan rüzgâr türbini yapmak için bilgiler edindim. Denedim ve Yaptım” dedi. William Kamkwamba, ailesiyle beraber yaşadığı eve elektrik getirmek için rüzgâr  türbini yapmış ve evlerine  elektrik getirmeyi başarmıştı.  “Yaptığı rüzgâr türbini ile ilk olarak 12 W elektrik üretmişti. Bu elektrik 4 ampul ve 2 radyoyu çalıştırmasına yetiyordu”

“Rüzgarı Dizginleyen Çocuk” Filmi Oyuncuları

Maxwell Simba

Chiwetel Ejiofor

Aïssa Maïga

Rüzgarı Dizginleyen Çocuk Filminden Kareler

rüzgarı dizginleyen çocuk film ile ilgili görsel sonucu

Ä°lgili resim

rüzgarı dizginleyen çocuk film ile ilgili görsel sonucu

the boy who harnessed the wind ile ilgili görsel sonucu

the boy who harnessed the wind ile ilgili görsel sonucu

Ä°lgili resim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu