Ordan Burdan

Kürşat Alnıaçık Kimdir ?

Yeni başlayan nöbet dizisinde Ziya Cevran karakterine hayat veren Kürşat Alnıaçık Kimdir ?

Deli yürek, Sakarya Fırat ve Diriliş Ertuğrul gibi ses getiren dizilerden tanıdığımız Kürşat Alnıaçık, Showtv‘nin yeni dizisi Nöbet’te Ziya Cevran karakterine hayat verir.

Kürşat Alnıaçık, 1 Ocak Ankara doğumlu Türk tiyatrocu ve oyuncudur.Tiyatrocu profesör Raik Alnıaçık’ın oğludur. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. 1981 yılında İstanbul Devlet Konservatuarı  Tiyatro Bölümü’ne girdi. 1985 yılında mezun oldu ve İngiliz hükümetinin vermiş olduğu bir bursla İngiltere’ye gitti. Bu arada, 1983–1984 senesinde Geyvan McMillen’la tanıştı. Ondan modern dans eğitimi almaya başladı. Bu eğitim bir yıl kadar sürdü. İngiltere’ye gittiği zaman da onun tavsiyesi üzerine London Content Dance School’da devam etti.İngiltere’de kaldığı bir yıl süresince tiyatro bursunun yanı sıra dans eğitimini de bu şekilde sürdürdü.

1986–1987 döneminde Türkiye ‘ye döndü ve Bursa Devlet Tiyatrosu’nda stajyer olarak göreve başladı. O günden beridir modern dans bir hobi olarak,tiyatronun  yanında yürütmektededir. Bursa’da’daki stajyerlik dönemindeUludağ Üniversitesi’nde herkese Modern Dans dersleri verdi. Dokuz yıl boyunca Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nda lise müzikal kulübüne Modern Dans eğitmenliği yaptı. Ayrıca Türkiye’ye döndüğü yıldan itibaren tiyatro aktörlüğünün yanı sıra birçok sinema,televizyon ve seslendirme  çalışmaları da yapmaktadır. 2008/2009 sezonundaKent Oyuncuları’na misafir oyuncu olarak katılmıştır. “Bakır” karakteriyle Sakarya Fırat‘da oynadı. Sakarya Fırat’taki rol arkadaşı Gerçek Sağlar ile evlidir.

Kürşat Alnıaçık’ın Dizi Ve Filmleri :

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu