Yaşam

Eski Sandalyelerimizi Yeniliyoruz

Eskimiş sandalyelerimizi artık atmıyoruz ve evlerimizde kendimiz yeniliyoruz. Sandalye nasıl yenilenir ?

Sandalyelerinizi yenileme imkanınız yoksa, görünümlerini değiştirerek, sandalyeleriniz de yenilenmiş etkisi yaratabilirsiniz. Eskimiş sandalyelerinizi daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Sandalye Kaplama

Öncelikle, farklı desen ve renkteki kumaşları kare kare kesip, birbirine ekleyin. Sandalyenizin oturma kısmının boyutlarına gelene kadar, kare şeklindeki kumaşları birbirine eklemeye devam edin. Bu işlemin ardından, birbirine eklenmiş kumaşların ebadına denk gelecek şekilde, tek renk bir kumaşı kesin. Tek renk olarak seçtiğiniz kumaşı, birbirine eklenmiş kumaşların alt kısmına gelecek şekilde dikin. Dikme işlemi sırasında, dikilen kılıfın içerisini elyaf ile doldurun. Hazırlanan bu kılıfı, sandalyenizin oturma kısmına yerleştirdiğinizde kaymaması için, arka kısımlarına kurdele dikin.

Sandalye Boyama

Tahta sandalyelerinizi yenilemek için, önce zımparalamakla başlayın. Böylece sandalyelerinizin üzerinde bulunan cilayı yok etmiş olacaksınız. Zımparalama işleminin bitmesinin ardından, evinizin dekorasyonuna uygun olacak renklerdeki boya ile boyayın. Boyanın kurumasını bekleyin. Kuruyan boyanın üzerine cila sürerek, sandalyelerinizi yenileme işlemini bitirin.

Bu yöntemleri kullanarak sandalyenizi kolayca yenileyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu