MutfakOrdan Burdan

Enginar Soymak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!

Bağışık sistemini güçlendirmeden kalp ve kanser gibi ciddi hastalıklardan koruyan sebze enginar her mevsim rahatlıkla yenebilir. Peki, soyumu zor gibi görünen enginarı soymanın pratik yolları nelerdir?

Güçlü bir lif kaynağı olan enginarın, yemeği, salatası, turşusu ve hatta tatlısı bile yapılmaktadır. Düzenli tüketildiğinde sindirim sağlığını geliştirmede katkı sağlayan etkileri vardır. Haşlanmış bir boy enginarın kalorisi yaklaşık 64 kalori olduğu bilinmektedir. Enginar görüntüsü nedeniyle zor soyulduğu tahmin edilebilir. Ancak enginarı soymanın pratik yöntemlerini sizler için derledik. Enginar en kolay ve pratik yolla nasıl soyulur?

Enginar Nasıl Soyulur?

 

  • Bir kaba su doldurunuz ve içine yarım limon sıkınız. Bu enginarın kararmasını engelleyecektir. Ayrıca geri kalan yarım limonu da kullanabilirsiniz.
  • Keskin bir bıçak seçiniz. Enginarın baş tarafından üçte birlik kısmını kesiniz. Yapısı sert olduğundan dikkatlice kesiniz.
  • Dışındaki kalın yaprakları temizlemeniz daha yumuşak bir tat olmasına yardımcı olacaktır.
  • Enginarı pişirene kadar limonlu suda bekletiniz. Daha yumuşak kıvamlı ve lezzetli olacaktır.
  • Fırında enginar pişireceğiniz zaman tepsiyi yağlayınız ve sarımsak dişleri koyarak da enginar yemeğinize tat katabilirsiniz.

Uyarı: Enginarın içi dışını kararmaması için limon kabuğuyla ovma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu