Dizi / Film

Diriliş “Ertuğrul” Moğol Komutanı Alıncak (Engin Benli) Kimdir?

Diriliş ''Ertuğrul'' Moğol komutanı Alıncak kimdir? Engin Benli Kimdir?

TRT 1‘in en çok izlenen TV dizisi Diriliş ”Ertuğrul” yeni ismi Engin Benli kimdir? Diziye Moğol komutanı Alıncak karakteriyle girecek olan Engin Benli Ertuğrul Bey‘in düşmanı olarak karşımıza çıkacak. Peki bu Moğol komutanı Alıncak (Engin Benli) kimdir?

Kanıt dizisiyle oldukça şöhreti artmış ve çok beğenilmiş olan Engin Benli Poyraz Karayel‘de de oynamıştı. Şimdi ise gene ekranların en çok seyredilen dizisi Diriliş “Ertuğrul” kadrosunda Moğol komutanı Alıncak’a hayat veriyor.

Peki Engin Benli Kimdir ?

Engin Benli, 23 Şubat 1970 tarihinde İzmir’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren tiyatroya merak salan ve ilkokul yıllarında da birçok farklı tiyatro oyununda yer alan Engin Benli, başarılı eğitim hayatını da bunun üstüne şekillendirmek istemiştir. İzmir’de liseyi bitirene kadar başarılı bir süreç geçirmiştir. Sonrasında ise oyunculuk hayallerini gerçekleştirebilmek için Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü kazanmıştır. 1995 yılında bu bölümü başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra ise profesyonel kariyerine başlamak için somut adımlar atma yoluna gitti.

Kariyerinin ilk yıllarında Ankara Devlet Tiyatrosu kadrosunda yer almaya başladı. Daha sonra ise Bursa Devler Tiyatrosu kadrosuna stajyer sanatçı olarak dahil olmuştur ve burada 2 sene boyunca görev almıştır. 1997 yılında İzmir Şehir Tiyatrosu kadrosuna dahil olan usta isim, Engin Benli o zamandan beri buradaki görevine devam ediyor. Kariyerini özellikle tiyatroya adayan isimlerden birisi olan Engin Benli, tiyatro kariyeri boyunca tam 27 ayrı tiyatro oyununda sahneye çıkmıştır ve bu anlamda en kariyerli isimlerden birisi olarak da dikkatleri çeker.

Televizyon ekranlarındaki ilk projesine ise 2006 yılında Polis filmi ile çıkmıştır. Engin Benli burada çok önemli bir rol almasa da beyaz perdeye ilk defa çıkan Engin Benli, ustalar ile dolu bir oyuncu kadrosu ile deneyim edinmiştir. 2008 yılında ise Çağan Irmak imzalı projelerden birisi olan dikkat çeken Ulak filmi kadrosunda yer almıştır.

Tüm Türkiye’nin Engin Benli ismini ilk olarak tanıdığı proje ise “Kanıt” dizisi olmuştur. Bu diziyle oldukça beğenilmiş ve hayran kitlesi artmıştır. Engin Benli’nin dizi de sergilediği oyunculuk ve dizinin konusunun farklılığı yayınlandığı dönem de şimdide sevilen bir dizidir. Sonrasında ise 2015 yılında dönemin en sevilen dizilerinden birisi olan “Poyraz Karayel” dizisi kadrosunda yer almış ve Zafer karakterine hayat vermiştir. Engin Benli, 2016 yılında “Muhteşem Yüzyıl Kösem” dizisi kadrosunda yer almış  ve Sinan Paşa karakterine hayat vermiştir. Engin Benli daha sonra “Savaşçı” adlı diziye katıldı ve Savaşçı dizisinde Kuzgun karakterini canlandırmıştır.

Şimdiler de ise başarılı oyuncumuz Engin Benli Türkiye’nin en çok izlenen TV dizisi Diriliş “Ertuğrul” kadrosuna katılarak Ertuğrul’un düşmanı Moğol komutanına hayat vermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu