Kişisel Bakım

Saçında Beyaz Olanlar!!!

Saçlarda beyaz görünüme evde kolay çözüm!! Herkesin evinde kolayca uygulayabileceği saç maskeleriyle beyazlardan kurtulma vakti.

Beyazlayan saçlar kadınların en büyük sorunlarından birisidir. Peki bu sorunlardan doğal yöntemlerle kurtulmanın çok kolay bir yolu var. Beyazlayan saçlarınızla başa çıkmanız için ev yapımı tarifler aşağıda. Hem yapımı basit hem de etkisi büyük olan ev yapımı tarifler…

ADAÇAYI MASKESİ

Adaçayı saçınızın doğal rengini kazanmasını sağlar. Gri saçlar için en etkili yöntemlerden biridir. Beyaz saçların oluşumunu engeller. Haftada 3 kez uygulandığında etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 avuç adaçayı
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı:

2 su bardağı suyu bir tencereye koyun ve içine adaçayı yapraklarını ilave edin. Su kaynadıktan sonra birkaç dakika boyunca karışımı dinlendirin ve karışımın soğumasını bekleyin. Karışım soğuduktan sonra saçınıza dökün. Saçınızın iyice ıslandığına emin olun. 2 saat bekledikten sonra doğal bir şampuanla saçınızı durulayın.

PATATES KABUĞU YÖNTEMİ

Saç beyazlarını maskelemenin en iyi yollarından biri ise kaynamış patates suyudur. İçerisinde bulunan yüksek oranda nişasta sayesin saç beyazlıklarının kolayca saklanır. Bu yöntemi haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 6 tane patatesin kabuğu
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Patateslerin kabuklarını soyun ve kabukları kaynayan suya bırakın. Yoğun bir kıvam alana kadar kaynatın. Kabukları süzün ve karışımı soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı duş aldıktan sonra
Saçınıza dükün ve saçınızı yıkamayın. 5 dakikanızı bile almayacak bu karışım saç beyazlarınızı kapatmak için en pratik yöntemlerden.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI VE LİMON SUYU

Hindistan cevizi yağı ve limon suyu kürünü saçınızı boyadıktan sonra uygulamanız gerekiyor böylece saç beyazlarınızın oluşması normalden daha uzun sürecektir. Bu uygulamayı haftada 2 kez uygulamanız yeterli olacaktır.

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Malzemeleri bir kapta karıştırın ve saç boyası uygular gibi saçınıza uygulayın. Karışımı saç diplerinden başlayarak saç uçlarına doğru masaj yaprak yedirin. Kürü uyguladıktan sonra 30 dakika boyunca bekleyin ardından saçınızı durulayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu