MutfakOrdan BurdanYaşam

Baharatların Tazeliğini Nasıl Korumalıyız ?

Dünyada yüzlerce çeşidi bulunan baharatlar kolay kolay bozulmazlar, ama zaman içerisinde ağızda bıraktıkları nefis lezzeti azalır. Bu yüzden de baharatları muhafaza etmek önemlidir. Sizler için baharatların nasıl korunması gerektiğini derledik.

Baharat olmadan yemekleri ne kadar güzel yaparsanız yapın lezzetli olmaz. Bu nedenle baharatlar her zaman taze kalarak tatlarının bozulmaması gerekir. Peki, baharatlar nasıl saklanmalıdır? İşte yöntemi…

Baharatların Nasıl Korumalıyız ?

  • Baharatları saklayacağınız kapların hava ile temas etmeyen kaplardan seçiniz. Cam kavanoz veya hava geçirmeyen baharatlıklar da saklamak çok uygundur.
  • Yemek yapma sırasında baharat kaplarınızı ocaktan uzak tutunuz. Nem ve sıcaklık baharatların tadının bozulmasını kolaylaştırmaktadır. Işık ve ısıdan uzak tutulan ve oldukça sıkı kapatılmış kaplarda tutulan baharatlar daha uzun ömürlü olmakta.
  • Baharatları soba veya radyatör gibi ısıtıcılara yakın yerlerde saklamayın. Unutmayın sıcaklık baharatın ömrünü azaltacaktır.
  • Baharatın aroma kokusunu hiç alamıyorsanız bozulduğu anlamına gelir baharatı yemeklerinizde kesinlikle kullanmayın.
  • Taze otları ve baharatları deepfriz’de buz küpleri içinde dondurarak ya da kilitli poşetlere koyarak, haftalarca taze koruyabilirsiniz. Ayrıca tarihini üzerine yazarak baharat ve otları 1 yıl süresince tadını bozmadan koruyabilirsiniz.
  • Özellikle yaz aylarında sıcaktan etkilenecek acı kırmızı toz biber gibi baharatları buz dolaplarında muhafaza ediniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu