Kişisel BakımYaşam

5 Günde Şekeri Bırakıyoruz!!!

Hayatımıza fazlasıyla yerleşen şekeri sizce de artık bırakmanın vakti gelmedi mi ?

Bir çoğumuzun bağımlısı olduğu şeker ve şekerli gıdaların sağlığımıza zararları artık her gün kulağımıza bağırılıyor, gözümüzün içine sokuluyor, sağır sultan bile duydu artık şekerin ne kadar zararlı olduğunu. Ama şekeri hayatımızdan tamamen çıkartabilmek mümkün mü?

Meyve suyu ve kurutulmuş meyveden uzak durun!

Şekeri bırakmak istiyorsanız öncelikler nelerde şeker olup olmadığını araştırmanız gerekiyor. Sağlıklı olduğunu düşündüğünüz meyve sularında yoğun olarak şeker bulunmaktadır. Örnek olarak bir bardak elma suyu, kola ile aynı şeker oranına sahiptir. İkisinin de içinde yaklaşık olarak 12 çay kaşığı şeker bulunur. Kurutulmuş meyvelerin yaklaşık olarak %80’inde de şeker bulunmaktadır.  Bir şeyin doğal olması, o şeyden çok fazla yemenin iyi olduğu anlamına gelmediği unutulmalıdır.

Süt ve süt ürünlerinin tam yağlı olanını tercih edin!

Yoğurt, peynir ve benzeri süt ürünlerinden yağ çıkarıldığın da, bu ürünlere şeker eklenmektedir. Bunun sebebi ise ürünlerin yağ çıktığında tadını ve yoğunluğunu kaybetmemesidir. Bu sebeple de tam yağlı süt ve süt ürünleri tercih edilmelidir.

Sağlıklı yağları ve sağlıklı proteini daha fazla tüketin!

Kızarmış ve trans yağlar, sağlıklı beslenme düzeni önündeki en büyük engeli oluşturmaktadır. Fakat bu aşamada, peynir, tereyağı gibi ürünleri tüketmeyi unutmamalısınız.

Soslardan uzak durmalısınız!

Soslar, içlerinde yoğun şeker barındıran ürünlerdir. Örnek olarak barbekü soslarla, çikolata soslarının içinde aynı oranda şeker bulunmaktadır. Hazır salça da şeker içeren soslardan biridir.

Yemeklerinizi sade tercih edin!

Besinlerin üzerine soslar ya da şekerlemeler koymayın. Besinlerin içine gizlenmiş şekerlerden kendinizi korumalısınız. Bu sebeple de sade beslenme alışkanlıklarını tercih edin.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu