Ordan Burdan

Yeşilçam’ın Yıldızlarından “Ayşen Gruda”

Daha çok Şener Şen ile partner olarak tanıdığımız Yeşilçam'ın yıldızının Ayşen Gruda'nın ölüm sebebi henüz bilinmiyor.

Bir süre yoğun bakımda tedavi gören Ayşen Gruda 23 Ocak 2019 yılında 74 yaşında hayatını kaybetmişti. Bu ani haber tüm oyuncu arkadaşlarınız ve hayranlarını çok üzmüştür. Yeşilçam’ın en sevilen oyuncularından Ayşen Gruda’nın hayatı…

Ayşen Gruda Kimdir ?

Domates güzeli lakabıyla tanınan Ayşen Gruda  Yeşilçam’ın birçok komedi filminde Şener Şen, Kemâl Sunal ve İlyas Salman gibi önemli isimler ile rol almıştır. 30 Kasım 1945 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiş ve babası tren makinisti olan Ayşen Gruda, üç kız kardeşten ortancasıdır. Ablası Ayten’ de kendisi gibi oyunculuğu seçmiş olup Avni Dilligil’in tiyatro ekibinde yer almıştır.  Gruda’nın tiyatroya adımını atması Tevfik Bilge’nin turne tiyatro ekibinde yer almasıyla profesyonel olarak başladı. Eşiyle turnelerden birinde Ankara Meydan Sahnesinde tiyatro oyuncusu Yılmaz Gruda ile tanışıp evlendi. Elvan adında bir kız çocuğu dünyaya getirdiğinde bir süre tiyatroya ara vermiştir. Ancak bu evlilik uzun süremedi. Kızlığında soyadı Erman olan Ayşen Gruda, boşandıktan sonra da bu soyadıyla tanındığı için soyadını değiştirmedi.  Televizyonda bir eğlence programında oynanan skeçte Domates Güzeli Nahide Şerbet tiplemesi ile bir anda halkın gönlüne girmiştir.

Yeşilçam'ın Yıldızlarından "Ayşen Gruda"
Ayşen Gruda

Yakın dostu Adile Naşit’in kendisini yönetmen Ertem Eğilmez’le tanıştırmasıyla bir anda sinema dünyasına girmiştir. Ertem Eğilmez kendisine önce Hababam Sınıfı filminde küçük bir rol verdi. Daha sonra birçok filmde rol almaya başladı ve Türk halkının sevgisini kazandı.

Allah Rahmet Eylesin…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu