Seyahat

Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken Şelaleler

Benzersiz doğal güzellikleriyle Türkiye’nin dört bir yanından mutlaka görülmesi gereken şelaleleri sizler için derledik. Kastamonu’dan Erzurum’a, Antalya’dan Van’a her biri birbirinden güzel olan bu doğa harikalarını gelin birlikte keşfedelim…

Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken Şelaleler

Ilıca Şelalesi (Kastamonu)

Ilıca Şelalesi - Kastamonu
Kastamonu Ilıca şelalesinden bir fotoğraf

Ilıca Şelalesi, 15 metre yükseklikten dökülen ve döküldüğü yerde doğal havuz oluşturan doğa harikası bir şelaledir. Şelalenin oluşturduğu havuzda isterseniz yüzebilir isterseniz bu eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Tortum Şelalesi (Tortum Şelalesi)

Tortum şelalesi - Erzurum
Erzurum’un tortum şelalesinden bir fotoğraf

Dünyanın en büyük şelalelerinden biri olan Tortum şelalesi 48 metre yüksekliğe sahiptir. Günümüzde su sporlarının yapıldığı şelale 1700’lü yıllarda oluşan büyük heyelan kütlesinin Tortum Çay’ının aktığı Tev Vadisini kapatmasıyla oluşmuştur. Tortum Şelalesi eşsiz güzellikleriyle ziyaretçilerini beklemektedir.

Yerköprü Şelalesi (Mersin)

Yerköprü Şelalesi - Mersin
Mersin’in Yerköprü şelalesinden bir fotoğraf

Yerköprü Şelalesinin 110 milyon yıl önce (Tebeşir Dönemi) ortaya çıktığı belirtilmektedir. Yerköprü Şelalesi 2011 senesinde Tabiat Anıtı olarak tescillenmiştir. 30 metre yükseklikten akan şelale Mersin’de görülecek nemli yerlerdendir.

Düden Şelalesi (Antalya)

Düden şelalesi - Antalya
Antalya’nın Düden Şelalesinden bir fotoğraf

Düden Şelalesi, Antalya’nın Kerpez ilçesi sınırlarından bulunmaktadır. Çeşitli kaynaklarda Düden Şelalesiİskender Şelalesi ve Yukarı Düden Şelalesi olarak geçebilmektedir.

Muradiye Şelalesi (Van)

Muradiye Şelalesi - van
Van’ın Muradiye şelalesinden bir fotoğraf

Van şehir merkezine 90 km uzaklıkta olan Muradiye Şelalesi Tendürek Dağından beslenen Bend-i Mahi Çayı üzerinde bulunur. Muradiye Şelalesi adını Osmanlı Padişahı IV. Murat’tan almıştır. Muradiye şelalesi doğa severlerin uğrak noktası olan doğa harikası bir şelaledir.

UNESCO Dünya Mirası “Çatalhöyük Neolitik Kenti”

Yakın Kaçış Rotası: Yuvacık

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu