Ordan BurdanSağlık

Kulak Çöpü Felç Ediyor !

Kulak çöpü yüzünden felç olmak istemezsiniz değil mi ? Uzmanlar kulak çöpünün kullanılmasını tavsiye etmiyorlar. Oldukça sağlığa zararlı olduğunu söylüyorlar..

Uzmanlar dış kulak yolunun kıkırdak ve kemik bölümü en sonunda da kulak zarı ile biten bir kanalın olduğunu, bu kanalın içerisinde ince tüyler ve aynı zamanda özel salgı üreten bezlerin olması, dış kulak sağlığı için gerekli olduğunu açıkladı.

Dış kulak yolumuzun oluş şeklinde, kendini temizleme mekanizması vardır. Dış kulak yolundaki üretilen yapışkan salgı kir değil,  kulak yolundaki salgıdır. Kulak temizliği yapılırken diğer yandan da aslında kulağın temizleme mekanizması bozuluyor.

Tüylerin kendisini temizleme mekanizmasını engelleyip birikintiyi daha derinlere yönlendirip bir kitle halini almasına neden oluyoruz. Kulağımızı karıştırdığımız kulak çöpü ve ya sivri bir metaryal yapacağınız yanlış bir hareket sonrasında kulak zarının delinmesine, duyma kaybına hatta yüz felcine kadar götürebiliyor.

Kulak temizliği yaparken daha dikkatli olunmalı sivri metaryaller ve zarar verecek herhangi bir şey  kulağa sokulmamalı.  En sağlıklısı ise kulak burun boğaz uzmanlarına danışılmalı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu