Ordan BurdanSağlık

Bebeğim Kabız Oldu! Ne Yapmalıyım?

Yetişkin insanlarda olduğu gibi bebeklerde de bazı sağlık sorunları olabilir. Bunlardan bir tanesi de sindirim problemlerine bağlı olarak gelişen kabızlık sorunudur.

Yeni doğan ve erken süt çocukluğunda, bebekte herhangi bir huzursuzluk yoksa 3-4 gün kaka yapmaması gayet normaldir. Bebeğiniz sadece anne sütü ile besleniyorsa anne sütü ile beslemeye devam etmelisiniz. Eğer kabızlık 3 günden daha fazla devam ediyorsa ve bebekte huzursuzluk varsa mutlaka doktorunuza başvurun.
Bebeğiniz devam sütü ile besleniyorsa , sütü doğru hazırlamaya dikkat etmelisiniz. Her 30 ml suya 1 ölçek olan standart hazırlama şeklini değiştirmeyin. 6.aydan sonra devam sütüne günde 2 kez 1’er çay kaşığı sızma zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

Ayrıca bebeğinizin karnına nazikçe masaj yapmak veya ılık bir banyo yaptırmak da onu rahatlatabilir.
Ek gıdalara başlangıç döneminde de bebeğinizin kabızlık şikayetleri olabilir. Başlangıçta fazla sayıda çeşit yedirmek bebeğinizin sindirim sistemini zorlayabilir. Ek gıdalara, azar azar başlamalısınız.
Muz, şeftali, pirinç, patates, havuç gibi gıdalar ve demir damlaları bazı bebeklerde kabızlık yapabilir. Bebeğinizin daha yumuşak dışkılamasına yardımcı olan gıdaları ise, tahıllardan özellikle yulaf, meyve ve sebzelerden ise kayısı, armut, kırmızı erik , kabak olarak sayabiliriz.

Bebeğim Kabız Oldu! Ne Yapmalıyım?

Bebeğime Hangi Ek Gıdaları Verebilirim?

Bebek Nasıl Kundaklanır? Kundak Çeşitleri Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu