Categories: Yaşam

Hamilelikte Kıyafet Seçimi

Gebelik dönemi her kadın için özel bir süreçtir. Bu süreçte kadınlarda hem ruhen hem de bedenen birçok değişim meydana gelmektedir. Bu beden değişikliklerinde en önemli konulardan biri ise kıyafet seçimleridir. Doğru kıyafet seçimleri annenin gebelik dönemini rahat geçirilmesini sağlayacaktır. Peki hamilelikte kıyafet seçimi nasıl olmalıdır? İşte cevabı..

Hamilelikte Kıyafet Seçimi

Gebelik dönemlerinde her kadının karın büyümesi ve vücut şekli farklılık göstermektedir. Ancak ilk 3 ay genel olarak vücutta gebeliğe bağlı bir değişim görülmemektedir. Eğer değişim oluyorsa bu gebeliğe ya da rahime bağlı değil daha ilk baştan kilo aldığınız anlamına gelmektedir. Bu durum işe gebelik için sağlıklı bir başlangıç değildir. Bu sebeple gebelikte ilk 3 ay kıyafetlerinizde bir değişim yapmanızı gerektirecek bir durum yoktur. İlk 3 ayda vücudunuzda sadece memede değişim meydana gelir. Bu değişimde hassasiyetin artmasıdır. Bunun için de destekli sütyen kullanılması yardımcı olacaktır. Ancak burada da dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise doğru beden de sütyen seçimidir. Sütyen taktığınız da omuzlarında ya da göğüs altınızda ağrılar hissetmek, durmadan sütyeninizi düzeltmek ve sürekli rahatsız hissetmek yanlış bedende sütyen taktığınızın işaretidir. Doğru sütyen ölçüsü nasıl alınır merak ediyorsanız ”Sütyen Ölçüsü Nasıl Alınır? Sütyen Bedeni Hesaplama” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Gebeliğin ikinci 3 aylık döneminde ise rahim artık ön kasık kemiklerinin üzerine çıkmaya başlamaktadır. Ve bu durum zamanla sizin de hissedebileceğiniz bir hal olmaya başlar. Bu dönemlerde rahat kıyafetler tercih etmekte büyük fayda vardır. Hamile kıyafet sektörü kendi için de büyük bir pazar haline gelmiş olsa bu dönemde bütçeyi zorlamadan değişiklikler yapabilirsiniz. Çünkü asıl hamile kıyafetlerine son 3 ay içerisinde ihtiyacınız olacaktır. Ancak bu tercihleriniz mutlaka kendinizi rahat hissedebileceğiniz kıyafetlerden olmalıdır. Bu dönemde bol ve rahat kıyafetler ön planda tutulmalıdır. Dar, sizi saran, tayt ve kemerli pantolonlar gibi kıyafetler hem sizi rahatsız eder hem de dolaşım bozukluğuna sebep olmaktadır.

Gebelik dönemi her kadın için özel bir süreçtir. Bu süreçte kadınlarda hem ruhen hem de bedenen birçok değişim meydana gelmektedir. Bu beden değişikliklerinde en önemli konulardan biri ise kıyafet seçimleridir.

Ateş Basmalarına Dikkat!

Gebelikte bir diğer önemli konu ise ateş basmalarıdır. Ateş basmaları progesteron hormonunun etkisiyle gerçekleşmektedir. Eğer gebeliğinizin son ayları yaz dönemine denk geliyorsa bu ateş basmalarına karşı pamuklu, terletmeyen ve hava alabilen kumaşlar tercih edilmelidir. Ancak kış aylarında da yine ateş basmalarına aldanmayıp mevsimine uygun giyinilmesi gerekmektedir. Çünkü gebelik” dönemi de menopoz dönemi gibi hormonal değişikliklerin yaşandığı ve bu sebeple vücutta ısı düzenlemesinin tam yapılamadığı bir dönemdir.

Aynı zamanda gebelik süreci boyunca iç çamaşırlarınıza da özen göstermelisiniz. Bu süreç boyunca memelerde hassasiyetin yanı sıra büyüme ve ağrı olacaktır. Bunun için destekli ve göğsünüze uygun sütyen tercih etmelisiniz. Aynı zamanda iç çamaşırınızı da pamuklu tercih etmeli ce sık sık değiştirmelisiniz. Çünkü bu sayede gebelik döneminde artan fizyolojik vajinal akıntınız sizi rahatsız etmez ve enfeksiyona zemin hazırlamaz.