Sağlık

Zayıflamaya Yardımcı En Etkili 8 Bitki

Öncelikle bilinmesi gereken en önemli bir gerçek vardır ki oda; zayıflatan mucizevi bir bitki yoktur! Ancak zayıflamaya daha iyi  yardımcı olabilecek bitkiler vardır. Bu bitkilerden de en etkili olanları şu şekildedir;

Zayıflamaya Yardımcı Bitkiler

1. Yeşil Çay

Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını artırmaktadır. Yüksek kafein içerdiğinden dolayı tansiyonu yükseltebilir ve çarpıntı yapabilmektedir. Yüksek tansiyon hastası veya kalp hastası olanlar uzak durmalıdırlar.

Yeşil Çay

2. Mate

Güney Amerika bitkisi olan Mate; metabolizmayı hızlandırmaktadır. Tıpkı yeşil çay gibi tansiyon ve çarpıntı yapabilmektedir.

Mate

3. Guarana

Yüksek miktarda kafein içeren guarana; Güney Amerikada çok sevilen ve çok tüketilen bir bitkidir. Öyle ki en çok guaranalı gazozlar tüketilmektedir. Metabolizmayı hızlandıran bu bitki, yeşil  çay ve mate gibi yüksek miktarda kafein içerdiğinden, tansiyon ve kalp hastaları dikkatli tüketmelidirler.

Guarana

4. Ananas

Sindirimi kolaylaştıran ananas; bromelain isminde bir enzim içermektedir. Bağırsakların çalışmasında yardımcı olan ananas, zayıflamaya en çok yardımcı olan bitkilerdendir.

Ananas

5. Turunç Kabuğu

İçeriğinde metabolizmayı çok güçlü bir şekilde hızlandıran sinefrin isminde bir madde vardır. Ancak şöyle bir güzel yanı var ki bu kadar güçlü bir şekilde metabolizmayı hızlandırırken, kalp ve damar sisteminde herhangi bir yan etki yapmamaktadır.

Turunç Kabuğu

6. Acı Kırmızıbiber

Gün içerisinde acı kırmızıbiber tüketmek; metabolizmayı hızlandırırken, yağ yakımı da sağlamaktadır. Hatta biberiniz ne kadar acı olursa yağ yakımı o denli kuvvetli olmaktadır.

Acı Kırmızıbiber

7. Greyfurt

İnsülin hormonu üzerinde baskılayıcı etkisi olduğu düşünülen greyfurt; tüketildiği zaman yağ yakımını hızlandırmaktadır.

Greyfurt

8. Kuşburnu

Vücuttaki yağ oranını azaltan kuşburnu; güçlü bir şekilde yağ yakımı sağlamaktadır. Anca iştah kapatıcı bir özelliğe sahip değildir.

Kuşburnu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu