ModaYaşam

Pin Up Kızı Olmak

‘’Pin Up’’ aslında gazete ve dergilerden koparılmış ya da doğrudan poster olarak tasarlanmış, fotoğraflara verilen isimdir.

‘’Pin Up’’ aslında gazete ve dergilerden koparılmış ya da doğrudan poster olarak tasarlanmış, duvara ‘iğnelenen’; diğer bir anlamıyla ’raptiyelenen’ fotoğraflara verilen isimdir. Daha sonra bu isim ‘Pin Up’ kızları için kullanılmaya başlanmıştır. Fotoğraflanmak üzere istenen modeller çoğunlukla oyuncular ve mankenler arasından seçilmekteydi. Gün geçtikçe Pin Up Kızları’nın modellik yaptığı posterler yaygınlaşmaya başladı, sadece fotoğraflarla kalmadı resmedilmeye başladı ve Pin Up poster-resimleri hızla duvarlarda yer aldı. Pin Up Kızı’nın ilk örneklerinden ve oldukça fenomen isimlerden birisi Betty Grable olmakla birlikte Bettie Page, Marilyn Monroe, Jane Russell, Natalie Wood da çok tanınan Pin Up Kızları’ndandır. Günümüzde Pin Up fotoğrafçılığı devam etmese de birçok kadın Pin Up Kızları’nın giyim ve kuşamına oldukça ilgi duyuyor. Pin Up Kızları’nın modasındaki en belirgin noktalar, Pin Up Kızı olmak..

1. Pin Up Kıvrımları!

Bir Pin Up Kızı’nın tarzında en önemli ve dikkat çeken nokta saçlarıdır. Özgün stiliyle, bigudiler yardımıyla yapılan abartılı dalgalar her Pin Up Kızı’nın olmazsa olmazıdır. Genellikle alın ile başın üst kısmı sık ve ufak kıvrımlarla doldurulduktan sonra saç; bandana, taç veya süslü tokalarla sabitlenir. Daha sonra saçın arkada kalan uzun kısmı kalın kıvrımlarla serbest bırakılarak havalı ve özgün bir model oluşturulur. Pin Up resimlerinde sıkça kullanılan asker kadınlar ya da denizci kadınların saçlarında ise üniforma şapkaları sık görülen ayrıntılardandır.

Pin Up Kızı Olmak

2. Yüksek Bel Şortlar ve Pantolonlar

1950’ler ve 60’larda moda olan ‘’yüksek bel’’ akımı elbette Pin Up Kızları için bir vazgeçilmezdi. Pin Up Kızları, yüksel bel pantolon, şortlar ve kaprilerin yanı sıra eteklerde de yüksek beli sıkça tercih etmekteydi. Yüksek belli kıyafetleri kombinlerken de çoğunlukla oduncu gömlekleri, yatay ya da dikey çizgili t-shirtleri, crop top bluzları ve drapeli bluzları tercih ediyorlardı.

Pin Up Kızı Olmak

3. Kırmızı Ruj

Pin Up Kızları’nı çekici kılan en önemli unsur ise kırmızı rujlarıdır. Kırmızı ruj; zamanında her Amerikan askerinin dolabını süsleyen, Pin Up posterlerini meşhur kılan Pin Up Kızları’nın çekiciliği ve estetiğini taçlandırmaktaydı.

Pin Up Kızı Olmak

4. Zarif Elbiseler

Her kadının dolabında mutlaka bulunan elbiseler elbette ki Pin Up Kızları için de olmazsa olmaz kıyafetlerdendir. Doğru seçilmiş zarif elbiseler, Pin Up fotoğrafçılığının modellerin en güzel görüntüsünü elde etmesini sağlıyordu. Çoğunlukla göğüs ve bele oturan, belden aşağısı kabarık ve kloş olacak şekilde midi boy elbiseler tercih edilirdi. Tercih edilen diğer bir kesim ise yine göğüs ve bel kısmına oturan, belden aşağısı doğrudan düz inen, çoğunlukla saten kumaş tercih edilen elbiselerdi. Elbiselerin üst kısmının straplez, askılı ya da gömlek yakalı ve dekolteli olduğu görülmektedir. Hafızalarda canlanan Marilyn Monroe’nun beyaz, kloş elbisesi Pin Up Kızları’nın tercih ettiği elbiseler için en güzel örneklerdendir.

Pin Up Kızı Olmak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu