Ordan Burdan

Dilşad Şimşek Kimdir?

Doğma büyüme Norveç'li olan Dilşad Şimşek'in merak edilen hayatı ve kariyeri...

Dilşad Şimşek Kimdir?

25 Kasım 1980 Norveç doğumlu olan Dilşad Şimşek, 13 yıl boyunca orada yaşamıştır. Daha sonra 14 yıl boyunca İzmir’de yaşayan Dilşad Şimşek, sonrasında İstanbul’a yerleşmiştir. Eğitimini  “London School of Public Relations”da tamamlamıştır.

Türkiye’ye geldiği ilk yıllarda reklamcı olarak McCann Erickson’da çalışan oyuncu, 1.5 yıl kadar BKM Prot ekibinde bulunmuştur. Daha sonrasında 2 yıl daha devam eden oyunculuk eğitiminin ardından TV’de çalışmaya başlayan Dilşad Şimşek, ilk oyunculuk deneyimini 2011 yılında Gün Akşam Oldu dizisi ile yaşamıştır.

Daha sonra 2012 yılında Esir Şehrin Gözyaşları dizisinde komiser elif karakterini canlandırmıştır. Hemen ardından 2013-2014 yıllarında FOX TV’de yayınlanan Sana Bir Sır Vereceğim dizisinde Esra karakterine hayat vermiştir. Kariyer hayatına hızla devam eden Dilşad Şimşek 2014-2016 yıllarında Atv ekranlarında yayınlanan Kertenkele dizisinde Melis karakterini canlandırmıştır. 2017 yılında Mutluluk Zamanı ve 2018 yılında Öldür Beni Sevgilim adlı sinema filmlerinde rol almıştır. Son olarak Atv ekranlarında yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde avukat Ebru rolünü canlandırmıştır.

12 Kasım 2011’de BVS Yapım’ın kurucusu ve yönetmeni Bedran Güzel ile evlenen Dilşad şimşek, bu evliliği 2017’de sonlandırmıştır.

Boy: 1.74
Burç: Yay

İrem Helvacıoğlu Kimdir?

Alican Yücesoy Kimdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu