Ordan BurdanSağlık

Enseye Buz Koymanın Faydalarını Biliyor Musunuz?

Enseye buz koyarak birçok hastalığın ve rahatsızlığın tedavi edilebileceğini açıklayan bir yöntem var; Fheng Fu yöntemi… Peki, nedir bu Feng Fu yöntemi?

Hepimiz mümkün olduğunca uzun süre yaşamak ve genç görünmek istiyoruz. Genç kalmak için modern çareler aramaya devam ediyoruz, etmeliyiz de ama aynı zamanda işe yarayan eski yöntemleri de unutmamalıyız. Akupunktur ve buz tedavisinin Çin tıbbında yüzyıllardır kullanıldığı ve çeşitli rahatsızlıkları tedavi ettiği iddia ediliyor. İşte Feng Fu noktası ve buz terapisi hakkında bilmeniz gerekenler.

Enseye Buz Koymanın Faydaları

Her gün bir buz küpünü vücudunuzdaki bir bölgeye koyduğunuzda sizi gençleştireceğini ve enerji ile dolduracağınız biliyor musunuz? Bu bölge, boyunla baş arasındaki bağlantı noktası. Çinliler bu akupunktur noktasına Feng Fu adını veriyor.

Feng Fu noktasına her gün buz küpü uygulamasını yaptığınızda daha zinde olduğunuzu hissedeceksiniz! Neden mi? Çünkü buz küpü, endorfin hormonunun kanda serbest dolaşımı sağlamış olacaksınız.

Endorfin Hormonu Nedir?

Endorfin, İnsan vücudunda ağrıyan dokularda ağrının azalması için beyin dokuları tarafından üretilen hormonlara verilen isimdir. Hormonun işlevi, ağrının şiddetini azaltmak ve vücuda daha az rahatsızlık vermesini sağlamak için sinirleri uyuşturmaktır. Endorfinlerin ağrı kesici etkisi morfinden yaklaşık 30 kat daha fazladır.
Mutluluk hormonu olarak da anılır. Heyecan, ağrı, egzersiz, baharatlı yiyecek tüketimi gibi durumlarda salınımı artış gösterir.

Feng Fu Noktasına Buz Nasıl Yerleştirilir?

Karnızının üstüne yatın ve kendinizi rahat bırakın. Tek yapmanız gereken, sadece buz küpünü resimde gösterilen Feng Fu noktasında 15-20 dakika tutmanız. Önerilen dakikadan fazla tutmayın, buzun direkt temasını önlemek için de bir bez veya tülbent kullanabilirsiniz. Profesyonel akupunktur uzmanları günde iki kez bunu yapmayı öneriyorlar. İlk birkaç saniye için soğuk hissedebilirsiniz ama sonra buna alışacak ve ısıyı hissetmeye başlayacaksınız. Buz terapisini veya akupunkturu denemeden önce doktorunuza danışmalısınız.

Enseye Buz Koymanın Faydaları Nelerdir?

Geleneksel Çin tıbbı, Feng Fu noktası ve buz terapisinin bir bileşiminin tüm vücudu canlandırabileceğini söylüyor. Bu noktayı bir buz küpüyle uyarmak, daha fazla enerji almanıza ve sonuç olarak daha sağlıklı olmanıza yardımcı olabilir. Kulağa inanılmaz geliyor! Her gün Feng Fu noktasında bir buz küpü yerleştirin.

  • Baş Ağrılarınız Azaltabilir

Feng Fu noktası, baş ağrıları, düşük enerji ve baş dönmesi ile ilişkilidir. Basınç, ısı veya buzun doğru basınç noktalarına yerleştirilmesi enerjiyi uyarabilir. Bu enerji acıya karşıdır. Bununla birlikte, buz, baş ağrılarına karşı en iyi çözümdür.

  • Regl Öncesi Ağrılara İyi Gelir

Akupunkturcular uzun zaman önce kafatasının tabanı ile PMS belirtileri arasında bir bağlantı olduğunu iddia etmişlerdir. Ve Feng Fu noktasını uyarmak için basınç veya buz kullandığınızda, kramplar ve ruh halleri de dahil olmak üzere, sendromu azaltmaya yardımcı olduğu iddia edilir. Bu nokta aynı zamanda vücudun adet döngüsü ile doğrudan bir ilişkiye sahiptir ve bir problem durumunda süreci normalleştirebilir.

  • Uyku Kalitesini Arttırır

Çin tıbbı kitaplarına göre, Feng Fu noktası, bir kişinin uyku kalitesini iyileştirmeye yardımcı olur. Bu önemli kontrol merkezi, derin uykuda yapılan faaliyetlerden sorumludur. Bedeniniz daha fazla dinlenir ve daha iyi olması için çalışır.

  • Stresi Azaltır

Bu nokta psiko-duygusal bozuklukları, depresyonu ve stresi yönetir. Uygulayanlar, bu noktayı uyardıktan sonra stres düzeylerinin ve kaygının azaldığını söylüyorlar.

  • Sindirime Yardımcıdır

Bu alan vücudumuzda yutma ve tükürük gibi önemli süreçleri yönetir. Sonuç olarak, yiyecekleri daha iyi sindirmemize yardımcı olabilir. Ayrıca karın ağrısı, iltihap ve krampları azaltabilir.

Engin Altan Düzyatan’ın Partneri Belli Oldu

Bayramınız Ağrılı Geçmesin! Bayramda Doğru Beslenin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu