Kişisel Bakım

Kaz Ayağı Nedir Ve Kırışıklıklar Nasıl Giderilir?

Kadınların büyük problem yaşadığı kaz ayakları nasıl giderilir işte çözüm yolları

Kaz Ayağı Nedir?

Gözlerimizin dış köşelerinde oluşan kırışıklıklara kaz ayağı ismi verilmiştir. Genelde mimiklerimizi kullanırken, gülerken, kaş çatarken, kısaca çoğu yüz ifadesinde kendini çok rahat belli eden ince uzun çizgilerdir. Çevresel ve genetik faktörlerin yan etkisi diye de bilinmektedir. Çünkü güneş ışınlar özellikle diğer bölgelere göre daha ince deriye sahip olan göz bölgesi daha hızlı kırışmaya başlar.

Kaz Ayağı Kırışıklıkları Nasıl Oluşur?

▬ Güneş ışınları, rüzgar ve hava kirliliği gibi çevresel faktörler diğer bölgelere göre daha ince ve hassas bir yapıya sahip olan göz çevresini olumsuz yönde etkilemektedir.
▬ Gözleri kısmak, kaşları çatmak gibi mimikler kaz ayağı kırışıklığına neden olan en önemli faktörlerden biridir. Özellikle konuşurken fazla mimik hareketi kullanan kişilerde kaz ayakları daha belirgin hale gelir.
▬ Makyajın yüzde uzun süre kalması ya da uyumadan önce temizlenmemesi, cildin çabuk yaşlanmasına, gözlerin ve göz çevresinin deformasyonuna sebep olur.
▬ Şekerli içecekler ve yiyeceklerin aşırı tüketimi, cilt üzerindeki elastin ve kolejen liflere zarar verdiği için kırışıkların oluşmasına neden olur. Sağlıklı beslenme bu açıdan çok önemlidir.
▬ Yetersiz su tüketimi, cildin sıvı ihtiyacının karşılanmamasına ve bu nedenle kuruyarak kırışık oluşumuna neden olur.
▬ Sigara bağımlılığı, cildin esnekliğini ve kalitesini sağlayan elastin lifler üzerinde olumsuz etki yarattığı için, cildin zamanla kırışmasına neden olur.
▬ Yüz üstü uyumak, yüzde ve göz çevresinde kırışıklık oluşmasına sebep olur.
▬ Dış faktörler kadar genetik yapımız da cildimizde yaşlanma etkilerini gösteren önemli bir etkendir.

Kaz Ayağı Kırışıklıklarına Karşı Neler Yapabilirim?

Süt, Bal ve Badem Yağı Karışımı :

Üçünü güzelce bir kapta karıştırın ardından bir pamuğa, kulak temizleyicisi veya bir peçeteye bandırarak göz çevrenize uygulayabilirsiniz. En iyi sonuç için içine badem yağı ve ya bal koyabilirsiniz. Bu işlemin sonunda yüzünüzü ılık bir suyla yıkayın ve bunu bakım rutininizin bir parçası haline getirin. Süt içinde amino asitler, lipidler, vitaminler ve mineraller barındıran sağlıklı bir içecektir. Bu maddeler harika bir cilt dostudur. Süt aynı zamanda içinde vitamin A ve vitamin E gibi cildin hücresel yenilenmesinde faydalı olan vitaminleri barındırır.

Yumurta Akı:

Yumurta akının cildi gerdiğini bilmeyeniniz yoktur, yumurta yağı cildi germesiyle kaz ayaklarının azalmasına yardımcı olacaktır. Bir adet yumurta akını iyice karıştırıp, kaz ayaklarının üzerine sürelim ve sonrasında bu şekilde 15 dakika kadar bekleyelim yani kuruyuncaya kadar. Ardından ılık bir suyla yüzümüzü yıkayalım. Yumurta kokusundan rahatsız olursanız, geçmesi için bir duş jeli ile veya yüz yıkama sabunundan yardım alabilirsiniz.

Limon Suyu:

İçinde barındırdığı sitrik asit bolluğu ile bilinen limon, kaz ayağı kırışıklarına uygunlandığı zaman tıpkı yumurta akı gibi germe özelliğine sahiptir. Bu nedenle kırışıklıklarınıza harika bir çözüm olabilir. Bu çözümü uygulamak için bir kabın içerisine portakal suyu ve limon suyunu ekleyip karıştırın ardından kaz ayağının bulunduğu kısma uygulayın. Mutlaka yararını göreceksiniz.

Avakado:

Son zamanlarda popülerleşen bir meyve olan avakadonun cildimize ve sağlığımıza birçok yararı bulunmaktadır. Avakado, antioksidan ve antibakteriyel fonksiyonları ile kuru ciltler için adeta nemlendirici bir ilaç niteliğinde bir meyve. Avakado, cildi bu kadar iyi hale getirirken tabii ki kaz ayağına faydasını da unutmamak gerekir. Bir avakadoyu bir kabın içine tıpkı patates püresi gibi bir püre haline getirin, ardından tıpkı bir yüz maskesiymiş gibi yüzünüze maske halinde uygulayın. Yaklaşık 20 dakika bu şekilde cildinizde kalsın. 20 dakikanın sonunda yüzünüzü ılık bir su ile yıkayın. Ayrıca bu maskeyi içine badem yağı koyarak da deneyebilirsiniz. Sadece 3 çay kaşığı miktarında badem yağını yaptığınız avakado püresinin içerisine ekleyip karıştırın. Aynı maskeyi yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Başka Bir Örnek :

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu