Ordan Burdan

Vildan Atasever Kimdir?

TRT 1'in yeni dizisi Tek Yürek Kadrosunda olan Vildan Atasever Kimdir? Nerelidir?

TRT 1‘in yeni dizisi Tek Yürek kadrosunda olan Vildan Atasever Kimdir? Nerelidir?

Güzel oyuncu Vildan Atasever uzun bir aradan sonra tekrardan TRT 1‘i’in yeni dizisi Tek Yürek ile seyircinin karşısına çıktı. Güzel oyuncu Vildan Atasever tekrardan ekranlara dönmesiyle hayatı da epeyce merak edilir hale geldi. “Kadın İsterse” dizisiyle tanınan ve çok sevilen Vildan Atasever kimdir?

Vildan Atasever Kimdir?

Türk dizi ve sinema oyuncusu Vildan Atasever  1981’de Bursa’da beş çocuklu Erzurumlu bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Bahçelievler Gürsoy Koleji’nde, Lise öğrenimini Cihangir Koleji’nde tamamladı. 15 yaşında amatör olarak tiyatro oyunculuğuna başladı. Vildan Atasever, İsmail Hacıoğlu ile 2010 yılında evlendi. 4,5 yıl evli kaldıktan sonra 21 Ocak 2015 tarihinde karşılıklı anlaşmayla boşanmışlardır.

İlk oyunculuğunu Perihan Mağden’in yazdığı, Kutluğ Ataman‘ın yönettiği İki Genç Kız filminde Handan rolünde oynadı. Daha sonra Kurtlar Vadisi adlı dizide oynamasıyla tanınmaya başlandı. Daha sonrasında Kadın İsterse adlı komedi dizisinde Hülya Avşar’ın kızını canlandıran Vildan Atasever bu dizi de evin en küçük kızı olarak çok sevildi ve şöhreti burada arttı. 2005 yılında da gösterime giren, Kutluğ Ataman’ın yönettiği, Perihan Mağden’in “İki Genç Kız’ın Romanı” adlı romanından uyarlanan İki Genç Kız adlı filmde yine Hülya Avşar’ın kızını oynadı. 

Bu ilk filmi ile Altın Portakal ödülü kazandı. İlk filminde bu önemli ödülü alması oldukça tartışıldı. Daha sonra 2006 yılında gösterime giren Kader filminde yer aldı ve 18. Ankara Uluslararası Film Festivali‘nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Ardından Yaralı Yürek ve Bıçak Sırtı gibi televizyon dizilerinde rol aldı. Show TV‘de yayınlanan Gece Sesleri adlı dizide rol aldı. Gani Müjde‘nin yazıp yönettiği Osmanlı Cumhuriyeti filminde Ata Demirer‘le başrolü paylaştı ve gişede 1.423.000 kişi tarafından izlendi. Böylece Vildan Atasever kariyer merdivenlerinizi hızla çıkmaya devam etti. Ay Yapım‘ın projesi, Atv‘de yayınlanmış olan Samanyolu dizisinde Özcan Deniz‘le beraber rol aldı. Sonra TRT 1‘de Boyut Film’in yapımı olan Başrolde Aşk dizisine rol aldı. Daha sonra Kanal D‘de yayınlanan Yazın Öyküsü dizisinde Umut karakterini canlandırdı. Şimdi ise TRT 1’in yeni fenomen dizisi olacak Tek Yürek kadrosunda İlknur karakterine hayat vermektedir.

Ödülleri;

  • 2005 – 42. Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu
  • 2007 – 18. Ankara Uluslararası Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu
  • 2015 – 20. Sadri Alışık Sinema Ödülleri, Dram dalında “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu