Kişisel Bakım

Cilt Bakım Sıralaması Nasıl Yapılır?

Kişisel bakımın en önemli konularından biri, cilt bakım sıralamasının nasıl yapıldığıdır.

Cilt Bakım Sırlaması Nasıl Yapılır? Herkes kullandığı cilt bakım ürünlerinden en fazla verimi almak ister. Ancak bu ürünler yanlış uygulandığı taktirde istenilen sonucu veremezler. Doğada ve yaşantımızda her şeyde olduğu gibi cilt bakımında da uygulanması gereken belirli bir sıra vardır. Daha hızlı ve doğru sonuçların alınması için bu sıraya uyulması gerekir. Peki cilt bakım sırlaması nasıl yapılır?

Cilt Bakım Sıralaması Nasıl Yapılır?

1. İlk Olarak: Cilt Temizliği

Cilt bakımında öncelikle her şeyden arınmış bir cilde ihtiyacınız vardır. Bu nedenle cilt bakımına başladığınızda ilk olarak cilt temizliği yapmalısınız. Ancak cilt temizliğinde unutulmaması gereken önemli bir konu var ki oda şudur; cilt tipinize uygun bir temizleyici seçmenizdir.

Yüz Temizlerken En Çok Yapılan 5 Hata İçin Tıklayınız.

2. Olmazsa Olmaz: Tonik Uygulaması

Tonik, cilt temizliğinin son adımı değil, nemlendirmenin, yani ciltteki su eksikliğini gidermenin ilk adımıdır. Özellikle yağlı bir cilt tipine sahipseniz ve makyaj yapmayı seviyorsanız cilt bakımıza toniği mutlaka eklemelisiniz.

Tonik Ne İşe Yarar? Öğrenmek İçin Tıklayınız

Bu aşamadan sonra cildinizde herhangi bir sorun (akne, siyah nokta vb. gibi) var yok ise bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Ancak cildinizde bu tarz problemler yaşıyorsanız, o bölgelere lokal temizlik yapmanız ve uygun bir krem kullanmanız önemlidir.

3. Nem İçin Ön Hazırlık: Serumlar

Cildinizi nemlendirme işlemine hazırlayacak olan ve ışıltı katacak serumlardır. Bu neden nemlendiricilerin etkisini çoğaltmak ve cildinize daha fazla bakım sağlamak için serumları nemlendiricilerden önce kullanmalısınız.

4. Unutulmaması Gereken: Göz Çevresi Bakımı

Çoğu kişinin günlük bakımı unuttuğu ya da fazla önemsemediği bölgedir göz çevresi. Aslına bakarsanız göz çevresi, en hassas ve çok özen gösterilmesi gereken bölgelerdendir. Bu nedenle gece yatmadan önce mutlaka göz çevresi için özel krem kullanmalısınız.

Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalıdır? Öğrenmek İçin Tıklayınız

5. Son Olarak: Nemlendirici ve Cilt Yağları

Sıra son aşama olan ve seni pamuk gibi hissettirecek uygulamada. Bir önceki aşamada serumlarla hazırladın ve daha iyi nemlenmesini sağladın. Artık cildini nemlendire bilir ya da cilt yağlarını kullanabilirsin. Böylece gün boyunca cildin ışıltı ve canlı gözükecektir.

Not: Dışarı çıkmadan güneş kremi ve haftalık bakım da maske kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu