Dizi / FilmOrdan Burdan

Mehmet Bozdağ’dan Özbekistan İçin “Celaleddin Harezmşah” Dizisi!

Yapımcı ve senarist Mehmet Bozdağ yeni bir dizi projesi için hazırlıklara başladı.

20 Aralık’ta seyirciyle buluşacak olan Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı isimli sinema filmini çeken Bozdağ, bu kez Özbekistan için Celâleddin Harezmşah’ın hikâyesini dizi filme aktaracak.

Mehmet Bozdağ daha önce Diriliş Ertuğrul, Mehmetçik Kut’ul Amare, Yunus Emre, Kuruluş Osman gibi dizilerin yapımcılığını yapmıştı. Şimdi ise Özbekistan için kolları sıvadı. Mehmet Bozdağ “Celaleddin Harezmşah” adlı dizi için çalışmalarına başladı. “Celaleddin Harezmşah” dizisi toplam 13 bölüm olacak ve her bölüm 60 dakika şeklinde olacak.

Projede bine yakın kişinin görev alacağını anlatan Mehmet Bozdağ, Özbekistan’ın mimarisi, sanatı ve kostümünü ekip arkadaşlarıyla incelediklerini ve Azerbaycan, İran, Özbekistan ve Türkiye’den tarihçi, romancı, edebiyatçı, şair ve sanat tarihçilerinin proje üzerinde çalıştığını ifade etti.

Mehmet Bozdağ…

Mehmet Bozdağ, tarihin büyük kahramanlarından “Celaleddin Harezmşah”ın projesinin aslında birçok kişiyi, sanatçıyı ve izleyiciyi derinden etkileyecek bir hikaye olduğunu ifade etti. “Hayal ürünü böyle bir hikaye yazmak istesek yazamayız.” diyen Mehmet Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öyle güzel bir hayat hikayesi var ki bir filmin, projenin veya dizinin başarılı olması için gerekli entrika, savaş, mücadele, kahramanlık, şecaat, liderlik, merhametlilik, adalet gibi temel duygular zaten Sultan Celaleddin’in hayat hikayesinde mevcut. Celaleddin’in, Cengizhan gibi dünya çapında bir hükümdarı yeniyor olması ve bunu çok genç yaşta başarması bir kere Celaleddin Harezmşah dizisinin uluslararası alanda çok ses getireceğinin en büyük emaresidir.”

“Bütün dünyada muazzam ses getirecek”

Mehmet Bozdağ, Diriliş Ertuğrul ile 2 milyara yakın insana ulaştıklarını, 25 devlet başkanını film setinde ağırladıklarını, Amerikalı bir sanatçının film setinde Müslüman olduğunu belirterek, tüm bunların Ertuğrul’un adaleti, merhameti ve inancından etkilenildiği için yaşandığını söyledi.

Bu özelliklerin her birisinin Celaleddin Harezmşah’ta da bulunduğuna işaret eden Bozdağ, “Proje izlendiği vakit bütün dünyada büyük yankı olacak. Çünkü, eşini düşmana teslim etmek istemeyen, babaannesi ve kardeşleri tarafından yalnız bırakılan, düşmanla mücadele ederken hançerlenen ve buna rağmen düşmana asla boyun eğmeyen, sonuna kadar mücadele etme azminde olan ve defalarca düşmanı yenen bir adamın hikayesi var. Bu hikaye, evrensel bir hikaye, vücuda geldiğinde de bütün dünyada muazzam ses getirecektir.” diye konuştu.

Celaleddin Harezmşah’ın şahsında bütün cihana bir şey söylemiş olacağız”

Mehmet Bozdağ, Harezmşah’ın yılmaz karakterinin, mücadeleci ruhunun bugüne çok şey söylediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün dünya yeni bir hikayeye muhtaç. Hollywood’un hikayesinin bittiğini, artık söz söyleme vaktinin bizim medeniyetimize ait olduğunu düşünüyorum. Bu hikayeleri en iyi şekilde aktarabilirsek, Celaleddin Harezmşah’ın şahsında bütün cihana ve insanlığa bir şey söylemiş olacağız. O da baş eğmeyen bir karakter, yılmaz bir mücadele adamı, her şeye rağmen adaleti yitirmeyen ve insanlara zülüm etmeyen bir liderin hikayesi.”

Celaleddin Harezmşah Kimdir?

Türkler Geliyor “Adaletin Kılıcı” İlk Fragmanı (17 Ocak’ta Vizyonda)

Mehmet Bozdağ’dan Fatih Sultan Mehmed Dönemi Filmi :Türkler Geliyor “Adaletin Kılıcı”

Malazgirt 1071 “Bizans’ın Kıyameti” Şubat 2020’de Vizyonda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu