Dizi / Film

Dilsiz (Aşk ile yoğrulan bir meşk hikayesi)

Yönetmen Murat Pay'ın sanata, aşka ve değişen hayatlara dair bakış açısı sunduğu "Dilsiz" filmi 29 Kasım 2019'da vizyonda.

TRT ortak yapımcılığında çekilen ve yaklaşık 95 dakika süren “Dilsiz”, dokunaklı bir insan hikayesini temel alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda yer alan kendi deyimiyle ‘zamane dervişi’ Mim Kemal Öke ilk oyunculuk deneyimini burada gerçekleştiriyor.

Yönetmenliğini Murat Pay’ın yaptığı, Ozan Çelik, Mim Kemal Öke, Vildan Atasever ile Emin Gürsoy’un rol aldığı film “Dilsiz” 29 Kasımda 2019’da vizyona girdi.

Murat Pay’ın yönettiği Dilsiz, duvar ressamlığıyla hayatını idame ettiren Sami’nin, hat sanatıyla haşır neşir olan Selma ve bu sanatın eski kuşak ustalarından Eşref Efendi ile tanışması sonrası değişen hayatını konu ediniyor.

Dilsiz Filmi Konusu

Küçük bir çatı katında hayatını yalnız sürdüren Sami maişetini duvar ressamlığı ile sağlamaktadır. Bir gün onu çok seven babaannesinin vefatını ve kendisine bir sandığı miras olarak bıraktığını öğrenir. Sandıkta hat sanatıyla ilgili malzemeler vardır. Sami ilk başta sandıktaki malzemeleri pek umursamaz; hatta bu malzemelerden kurtulmayı bile düşünür. Fakat duvar resmi için gittiği bir kütüphanede tanıştığı Selma, onun için bir dönüm noktası olacaktır.

Selma eskiden hat sanatıyla ilgilenmiş, İstanbul hanımefendisi tavırlarıyla dikkat çeken alımlı ve oturaklı bir kadındır. Sami, Selma’nın yönlendirmesiyle hat meşkine adım atar. Bir yandan da hat sanatının hâlihazırdaki durumundan hazzetmeyen, bir süredir öğrenci kabul etmeyen, eski kuşak, yetenekli ve zor bir hattat olan Eşref Efendi tarafından aşka yönlendirilir. Selma ve Eşref Efendi arasında sıkışan Sami için meşk, hafızasıyla yüzleştiği zorlu bir serüvene dönüşecek ve esaslı bir soruyu gündeme getirecektir: Aşk olmadan meşk olmaz mı?

Yönetmen Director: Murat Pay
Yapımcı Producer: İsmail Murat Erdağı
Senarist Screenplay: Selman Kılıçaslan
Görüntü Yönetmeni DOP: Andreas Sinanos
Kurgu  Editing: Taner Sarf
Müzik Music: Ali Saran

Dilsiz Filmi Tanıtım

Dilsiz Filmi Fragman

Dilsiz Filmi Oyuncuları

Vildan Atasever

Vildan Atasever Kimdir?

Mim Kemal Öke

Mim Kemal Öke

Emin Gürsoy

Emin Gürsoy

Ozan Çelik

Ozan Çelik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu