Kişisel BakımOrdan Burdan

Doğal Saç Uzatma Yöntemleri Nelerdir?

Gür, sağlıklı ve uzun saçlar her kadının hayalidir. Saçın sağlıklı uzaması da sanıldığı kadar kolay değildir. Yıpranmadan ve sağlıkla saç uzatma yöntemleri nelerdir? İşte, kısa sürede uzamasını sağlayan saç uzatan kürler...

Kısa saçlardan sıkıldınız ve bir an önce uzamasını istiyorsanız sizin için derlediğimiz doğal saç uzatma yöntemlerini deneyebilirsiniz. Bu yöntemler saçınızın uzamasına yardımcı olurken aynı zamanda saçınızın beslenerek daha sağlıklı bir görünüm elde etmesini de sağlayacak.

Hızlı Saç Uzatmada Bitkisel Yağlar

Zeytinyağı

Artık bunu bilmeyen, duymayan kalmadı, biliyoruz. Ama başköşeye onu koymadan da olmazdı. Zeytinyağı, içindeki E vitamini sayesinde saç ve saç derisi sağlığı için oldukça önemli. Sağlıklı saç derisi ve saç kökleri de elbette saçların daha hızlı uzamasının anahtarları. Dolayısıyla eğer saçlarınızın daha ışıl ışıl, daha sağlıklı ve daha güçlü olmasını istiyorsanız, en önemlisi de saçlarınız çok daha hızlı uzasın istiyorsanız zeytinyağının faydalarından destek almanız mühim.

Lavanta yağı

Lavanta yağı, saç uzatmadaki etkisini yukarıda anlattığımız susam yağına benzer şekilde gösteriyor. Yani, antibakteriyel özellikler göstererek saç derisi üzerinde oluşan hastalıkların kökünü kurutuyor. Bu sayede saç köklerinin daha çok güçlenmesini sağlıyor. Seyreklik, saçların gereğinden fazla kuru olması, bu nedenle de hızlıca yıpranması gibi sorunların önüne geçiyor. Daha sağlıklı saç kökleri ve daha güçlü saçlar da daha hızlı bir uzama sağlamanın önünü açıyor.

Hint Yağı

Hint yağı içindeki bolca E vitamini ve protein sayesinde saç sağlığı konusunda en etkili ve en uzman isimlerden sayılıyor. Bu haklı şöhretinin ardında yatansa kan dolaşımını hızlandırma, saç enfeksiyonlarının iyileşmesini hızlandırma gibi etkileri. Anlayacağınız eğer saçlarınızı hızlıca uzatmak istiyorsanız Hint yağı, ilk başvuracağınız yağlardan biri olmalı. “Aldıktan sonra nasıl kullanacağım” derseniz, tıpkı diğer yağları da kullanabileceğiniz gibi haftada 1 ya da 2 kez saç köklerinizi hafifçe ovarak saçlarınıza sürebilir, daha etkili olsun isterseniz listemizdeki diğer yağlarla karıştırarak kullanabilirsiniz.

Argan Yağı

Reklamlarda, piyasadaki birçok ürünün içinde olduğu söylenen, etkisi yeni fark edilmişçesine gündem haline gelen argan yağı, gerçekten etkili mi gibi sorularını varsa hemen cevap vermiş olalım: Evet, argan yağı da saçların hızla ve sağlıkla uzamasını sağlıyor. Saç derisini nemlendirmesiyle bilinen ve bu nemlendirme işlemi sayesinde zayıf, kolay kırılan saçlardan sizi kurtaran argan yağının üzücü bir yanı da var ne yazık ki: Fiyatı ve güvenilirliği. Argan yağı “sıvı altın” olarak anılacak kadar değerli bir yağ olduğu için ne yazık ki fiyatı el yakıyor. Bu da yetmezmiş gibi aldığınız her argan yağının gerçek olduğuna da güvenemeyebiliyorsunuz. Dolayısıyla tavsiyemiz, eğer argan yağı almaya karar verirseniz mutlaka güvendiğiniz yerlerden alışveriş edin ve onu doğru bir şekilde değerlendirin.

Jojoba Yağı

Tıpkı argan yağı gibi jojoba yağı da son yıllarda ününe ün katanlardan. Onu saç konusunda konuşulan bir yağ haline getiren de saç derisi üzerindeki etkileri aslında. Saçın hızlıca uzamasına doğrudan bir etkisi olduğu söylenemese de kepek gibi, saç derisi enfeksiyonları gibi sorunlardan saçı kurtarıyor. Bu sayede güçlenecek ve uzayacak yer bulamayan saç diplerini rahatlatıyor. Temiz ve sağlıklı bir saç derisi sayesinde de saçlar her zaman olduğundan daha hızlı uzamaya başlıyor.

Saç Bakım Yağlarında Güç Birliği

Saç uzatan yağları bir bir tanıdıktan sonra sıra geldi güç birliği kurmaya. Tüm bu yağları tek tek değil de bir karışım olarak kullanmak isterseniz sizi hemen bu tarife doğru alabiliriz.

Malzemeler:

  • 20 damla Hint yağı
  • 20 damla zeytinyağı
  • 10  damla lavanta yağı
  • 7-8 damla susam ve badem yağı (arzuya göre)

Uygulanışı;

  • Tüm yağları aynı kabın içine alıp güzelce karıştırın.
  • İşte bu kadar. (Saçlarınızın uzunluğu ve yoğunluğuna göre malzemelerin miktarlarını aynı oranda artırıp azaltabilirsiniz)

Nasıl Kullanılır?

  • Hazırladığınız bu yağ karışımını saçınıza köklerden başlayarak sürün.
  • Saç köklerinize yağı sürerken parmak uçlarınızla zarifçe dairesel hareketler yapın ve saç derinizdeki kan dolaşımını artırarak karışımın daha etkili olmasını sağlayın.
  • Tüm saçınızı kökten uca yağladıktan sonra en az 4 saat bu şekilde bekleyin.
  • 4 saat uzunca bir süre olduğundan bu karışımı yatmadan önce sürebilir ve saçınıza bone takarak uyuyup sabah saçlarınızı yıkamayı da deneyebilirsiniz.
  • Bu şekilde karışımı haftada 1 kez düzenli olarak uygulayın.
  • 4-5 hafta içinde saçlarınızdaki gelişimi göreceksiniz.

Hızlı Saç Uzatmada Kür Tarifleri

Yeşil Çay Maskesi

Sağlıklı, uzun, güzel saçlarınız olmasını isterseniz hızlı saç uzatan yeşil çay saç maskesini denemenizi tavsiye ederiz.

Malzemler;

  • 1 sallama yeşil çay poşeti
  • 2 su bardağı sıcak su

Çay poşetlerini 7-8 dakika sıcak suda bekletin. Saç derinizin her yerine ılık yeşil çay sürün. Bir saat açık şekilde bekletin. Soğuk su ile durulayın. Her duşta kullanabilirsiniz.

Yumurta Maskesi;

Saç, yapısal olarak proteinden oluşur. Saçın daha sağlıklı olması için dışarıdan protein takviyesi gerekir. En doğal protein kaynağı da yumurtadır. Bu maske saçlarınıza güç ve hacim verecek, daha kolay uzamasına yardımcı olacak.

Malzemeler;

  • 1 veya 2 yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal

Bal, zeytinyağı ve yumurta beyazını bir kapta güzelce çırpın. Daha sonra elde ettiğiniz bu karışımı saç derinize uygulayın. Ve 15-20 dakika saçınızda tutun. (saçlarınızı havluyla sarmanız daha etkili sonuç almanızı sağlar.) Son olarak saçlarınızı doğal bir şampuanla yıkayın.

Toz Biber Maskesi

Malzemeler;

  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Toz biberi ve zeytinyağını karıştırın. Karışımı özellikle saç incelmesinin daha belirgin olduğu bölgelerde kafa derisine uygulayın. 10 dakika bekletin. Soğuk su ile yıkayın. Bunu ayda bir veya iki kez yapın. Bu bileşen kafa derisi üzerine uygulandığında sinirlerin aktive olmasını ve kafa derisine giden kan akışının artmasını sağlar. Bu, besinlerin daha fazla emilimine ve daha iyi saç büyümesine izin verir.

Aloe Vera Maskesi

https://www.kivitadinda.com/2019/03/saclariniza-aloe-vera-dokunusu/ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu